Programlama Çocuk Oyuncağı

13.03.2014

Türkiye Bilişim Derneği ve Gazi Üniversitesi BÖTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir önderliğinde çocukları kodlamayla ve programlamayla tanıştırıp farkındalık yaratma amacıyla yürütülen bir projedir.

Categorie  Kategori : PROJELER

“Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı”, ilk, orta ve lise öğrencilerinin, her gün büyük keyifle oyun oynadıkları ve sosyalleştikleri bilgisayar ve internet teknolojileriyle aslında kendi programlarını da yazabileceklerini ve bunun çok basit bir şey olduğunu fark etmelerine yönelik bir etkinliktir.

“Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı” etkinlikleriyle genç nesillerin yoğun bir biçimde kullandıkları bilgisayar ve türevi cihazlarla internet teknolojilerinin sadece bir tüketim değil, aslında bir değer yaratma aracı olduğu algısını erken yıllarda kazanmalarını sağlamak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Etkinlikler

Bu kapsamda Nisan 2014'te 1 gün boyunca İstanbul Aydın Üniversitesi ile Türkiye Bilişim Derneği ortaklığında etkinlikler düzenlenecektir.

Öğretmenlere bilişimle üretim becerisi kazanmanın neden erken yıllarda başlaması gerektiği dünyadan örneklerle anlatılacak. (Seminer)

Öğrencilere bilgisayar ve internetin sadece oyun ve eğlence amaçlı kullanılmadığı, yazacakları kodlarla bu cihazlara hükmedebilecekleri anlatılacak. Ayrıca öğrencilere uygulamalı kodlama çalışması yaptırılacak. Microsoft Small Basic ve Scratch gösterilecek.

Hedef Kitle:

Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar ve öğretmenler

Proje Ekibi

Türkiye Bilişim Derneği adına Doç. Dr. Selçuk Özdemir ve Ekibi