Çevre ve Sürüdürülebilirlik Koordinatörlüğü Etkinlikleri

25.03.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü birçok başarılı çalışmaya imza atmış ve pek çok etkinlik düzenlemiştir. Aşağıda koordinatörlüğün etkinliklerinden kesitler sunuyoruz.

Categorie  Kategori : DUYURU ve ETKİNLİKLER

Ulusal Hacettepe Ekoloji Öğrenci Kongresi

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan "Sürdürülebilir Kampüs Modeli ve Uygulama Çevre Etkinlikleri" projesi IV. Ulusal Çevre ve Ekoloji Öğrenci Kongresinde Birincilik Ödülüne layık görülmüştür.

Ulusal ODTÜ Ekoloji Öğrenci Kongresi

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan “Yeşil Sınıflar” projesi ODTÜ Ekoloji kongresinde sunulmuştur.

Birincisini düzenlediğimiz “Sürdürülebilir Çevre” proje yarışmamız tüm lise ve üniversitelere “Sürdürülebilir okul ve üniversite için yapılı çevre” başlığı altında sunulmuş ve proje önerileri alınmıştır.

Geleneksel İkinci El Pazarları

Üniversite içinde açılan stantlarda,  öğrencilerimizin işbirliği içerisinde topladığı tüm ikinci el ürünler satışa sunulmaktadır. İkinci el pazarımız süresince toplanan para ile TEMA vakfından fidan alınarak dikilmektedir.

Sürdürülebilir Film Festivali

29.05.2013 tarihinde tüm üniversite öğrencilerini kapsayan ve tüm gün süren film festivali yapıldı. Filmler özel olarak üniversitemize, filmi çeken yönetmenlerden izin alınarak gönderilmiş ve öğrencilerimizin beğenisine sunulmuştur. Bu festival her yıl coşkusunu ve katılımcı sayısını arttırarak devam ettirilecektir. Bu sene festivalimiz 2 Mayıs 2014 tarihinde 15 film ile yapılacaktır.

Dünya Çöp Toplama Günü ve İklim Değişikliği İçin Flash Mob Etkinliği

11Mayıs Dünya Çöp Toplama gününde Eğitim Fakültesi ve ÇEVSÜR Kulübü olarak üniversitemizde 200 kişilik bir gurup kurularak 11 Mayıs günü yerleşke içerisinde flashmob çalışması yapılmıştır. Bu çalışma Let's Do İt’e gönderilmiş ve 96 ülkede yayınlatılmıştır.

Temiz Pazar İstiyoruz Projesi

Bu projenin ana konusu toplumda temiz çevre ve sağlıklı nesiller bilicini oluşturmak, toplumda yaşayan bir birey olarak alacağımız basit önlemler ile çevremizi korumak, oluşabilecek çevre sorunlarını en aza indirgemek ve gelecek neslimize yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Bu nedenle çevre pazarları tek tek gezilerek organik atıkların nasıl değerlendirileceği anlatılmış ve compost yapımı çevre halka uygulamalı olarak gösterilmiştir.

Suyun Önemi ve Tasarruflu Kullanımı Projesi

Projemizdeki temel amaç küresel ısınma ile tükenmekte olan suyu daha verimli nasıl kullanılacağı hakkında hatırlatmalar yapmak ve öğrencilerdeki farkındalığı arttırmaktır. Bu nedenle öğrencilerin ve öğretmenlerin su tasarrufu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacı ile bir etkinlik programı hazırlanmış ve 8 hafta boyunca uygulanmıştır.

Yeşili Sev Doğayı Koru Projesi

Öğrencilere küresel ısınmanın nedenlerini, sonuçlarını ve tüm dünyayı etkileyen önemini her hafta boyunca çeşitli hazırlanan slaytlar doğrultusunda anlatılmıştır. Hazırlanan slaytlarda öğrencilerin günlük hayatlarından seçme örnekler sunmaya, görsellere ve ilgi çekmek amacıyla çizgi filmlerden yararlanılmıştır. Her hafta anlatılan konular doğrultusunda öğrencilere etkinlikler yaptırılmıştır. Bu etkinliklerin kimi öğrendikleri konuların akıllarında ne oluşturduklarını ölçmek için yapılan yazı ya da resim çalışmaları olmuştur.

Çevre ve Temiz Enerji Şenliği

Öğrencilerim 5 farklı İlköğretim okulundaki öğrencilerle birlikte “Çevre” temalı konularda oyunlar organize etmişler ve 3 ay boyunca çalışmışlardır. Çalışmalarının sonunda ise üniversitemize tüm veliler de davet edilerek büyük bir Tiyatro Şenliği yapılmıştır. Oyunlar izlendikten sonra bahçede DJ eşliğinde çalınan parçalar ile öğrencilere küçük süprizler hazırlanmış ve eğlenmeleri sağlanmıştır. Öğrenciler hem eğlenmiş hem de Çevre konusunda farkındalıklarını arttırma fırsatı yakalamıştır.

Çevreci Zeytin Çocuk Projesi

Proje kapsamında “Topluma Hizmet Dersi” alan ve yerleşke içerisinde okuyan diğer öğrencilerimiz “Zeytin Çocuk Yarışmasına” katılarak bir karakter tasarlamış ve “Zeytin Çocukla” ilgili en güzel hikâyeyi yazmaya çalışmışlardır. Ayrıca isteyen tüm öğrenciler “Çevreci Kısa Film” yarışmasına da katılarak çevre ile ilgili filmlerini çekmişlerdir. Yarışma sonunda kategorilerde birinci olan öğrencilere Notebook, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye ise MP3 hediye edilmiştir. En önemlisi öğrencilerin tasarladığı karakterler içinden Zeytin Çocuk karakteri yaratılmış ve hikâyesi de basılarak Zeytinburnu ilçesindeki tüm ilköğretim okullarına dağıtılmıştır.

Detaylı Etkinlikler Dosyasını İndirmek için tıklayınız.

DUYURU ve ETKİNLİKLER