Çocuklar İçin Adalet Projesi

15.04.2014

Çocuklar için Adalet Projesi, Türkiye'de hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olarak adalet sisteminde çocukların haklarının korunmasını sağlamak amacıyla 03.01.2012 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayan iki yıllık bir projedir.

Categorie  Kategori : EĞİTİM ARAŞTIRMALARI

Proje; 2005-2008 yıllarında yürütülen "Türkiye'de Çocuklar İçin İyi Yönetişim Koruma ve Adalete Doğru" Projesi ile 2008-2010 yılları arasında yürütülen " Önce Çocuklar: Çocuk Koruma Mekanizmalarının İl Düzeyinde Modellenmesi" Projesinin devamı niteliğinde olup, her iki projenin uygulanması sırasında tüm ilgili kuruluşlarca belirlenen ek ihtiyaçlar temel alınarak geliştirilmiştir.

Avrupa Birliği'nin finansmanı ve UNICEF'in teknik desteği ile yürütülen Projenin ortakları Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ,Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı'dır.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, süreç içerisinde yaşanan yasal değişikliklere ve çocuk koruma sistemindeki önemli rollerine istinaden Temmuz 2012 itibariyle resmi olarak eş-faydalanıcı olarak projeye dahil edilmişlerdir.

Sempozyum Sunumları (Ortak Oturum)

1. BİRLEŞİK DEVLETLER’DE SUÇ İŞLEYEN VE CEZA ALAN ÇOCUKLARA YÖNELİK KORUMA ÖNLEMLERİ (PROTECTIONS OF JUVENILES CHARGED WITH OFFENSES IN THE UNITED STATES)

Prof. Dr. James GRONQUIST (ABD)

Charlotte Hukuk Fakültesi, North Carolina