Eğitim Teknolojileri Uzmanlığı Sertifika Programı Başladı

26.04.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sürekli Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen Eğitim Teknolojileri Uzmanlığı Sertifika Programı 26 Nisan 2014 Cumartesi günü İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Ertepınar'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmasının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi BÖTE Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Akgündüz katılımcılara program hakkında detaylı bilgi verdi. Katılımcıların her birinin eğitim teknolojilerine hâkim olup okullarında teknoloji liderleri olmalarını amaçlayan program, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen farklı branşlardaki öğretmenlerin birbirleriyle paylaşımlarda bulunacakları bir ortam da sağlamayı hedefliyor.

Açılış konuşmalarından sonra eğitmenler ve katılımcılar kendilerini tanıttılar. Daha sonra katılımcılar programdan beklentileri ve kendi okullarında yaşadıkları teknoloji deneyimlerini paylaştılar.

Tanışma toplantısından sonra programın ilk modülü olan ‘Google Apps for Education’ eğitimi Google Apps For Education Certified Trainer olan Burcu Aybat tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca diğer eğitmenler Emsal Ateş, Mehmet Özdemir ve Serap Özyurt da eğitim boyunca bilgilerini paylaştılar.

Program 24 Mayıs 2014 tarihine kadar Cumartesi günleri saat 09.30-16.30 saatleri arasında devam edecek. Cumartesi günleri yapılan yüz yüze eğitimin yanı sıra hafta içi çevrimiçi şekilde gerçekleştirilecek eğitimler yapılacak.

Türkiye’de bir ilk olan program sonrasında hem eğitim teknolojileri eğitimine hem de FATİH projesine örnek bir model geliştirilmiş olacak.