Yeşil Gençlik Projesi Sülüklügöl Etkinliği Gerçekleştirildi

19.05.2014

İstanbul Aydın Üniversitesinde üniversite seçmeli ders olarak yürütülen Environmental Education dersinin kapsamında gerçekleştirilen projelerden biri olan YEŞİL GENÇLİK projesi kapsamında öğrencilerimiz 19 Mayıs 2014 tarihinde Sülüklü gölü temizlediler.

26 öğrencimizle gerçekleştirilen projede amaç sadece Sülüklü gölü temizlemek değil, öğrencilerimizde, vatandaşlarımızda sürdürülebilir çevre bilinci oluşturmaktı. Dersin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ganime Aydın’ın doğa gezisi sırasında doğa harikası gölün içinde ve çevresinde gördüğü çöp yığınları, söndürülmemiş mangal ateşi ve yöre halkından edindiği gölün sahipsiz olduğu söylemleri bu projenin başlamasına neden olmuştur. Çoğunluğu yazılım mühendisliği ve eğitim fakültesinden oluşan öğrencilerimiz çok kısa sürede, gönülden ve takım çalışmasıyla hazırlık çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir. Evsel ve sanayi atığı olmadan sadece insanlar tarafından kirletilen gölümüzün bataklığa dönüşmemesi için umarız tüm yöre halkı ve yetkililer aynı duyarlılığı gösterirler. Başta projeye sağladığı tüm destekler için Mütevelli Heyeti Başkanımız  Sayın Dr. Mustafa Aydın’a, temizlik malzemelerini sağlayan koroplast firmasına ve çöplerin alınması için traktör sağlayan Bolu Milli Parklar Müdürlüğüne sonsuz teşekkür ederiz.